DET ÄR PÅ RIKTIGT! 

IMG_9785

 

Någonting stort och varmt lägger sig plötsligt över bröstet. Lägger sig som en kupad hand omkring hjärtat och får varje slag att vibrera.

Om jag skulle måla den där värmen i ord så skulle orden bli:

”Det händer. Det är på riktigt!”

Jag har precis skrivit på ett förlagsavtal. Jag har precis fått förverkliga den dröm som legat och surrat inuti mig nästan hela livet. Surrat så starkt att det gjort ont.

”Det händer. Det händer äntligen!”

Jag sitter på ett café, inuti en dröm som blivit sann. Sitter där med det påskrivna dokumentet framför mig. Sitter där med ett glödande bröst och med ett sinne som sakta börjar förstå:

Jag är författare.

——————————————————————–

Hej, du som läser!

Jag heter Angelica Håkansson och är 26 år gammal. Här ovan beskrev jag det där som jag upplevde i torsdags. Den kvällen skrev jag nämligen på ett förlagsavtal för allra första gången i mitt liv.

I november 2019 debuterar jag med boken ”Det är inte du som är sjuk, lillebror – det är vi som är det!” via Kikkuli Förlag, och i den här bloggen kommer ni att kunna följa min bokresa. Jag kommer att dela med mig av såväl ljusglimtar som utmaningar – det mesta som hör bokprocessen till.

Här på bloggen kommer ni även att få möta mycket normkritik. Jag brinner nämligen för att vrida och vända på de där osynliga krafterna som tycks forma oss människor – normer, grupptryck, ideal och mycket mer. Jag älskar att fundera kring hur vi påverkas av vår omgivning och framför allt söker jag efter sätt att hitta mig själv mitt i den där stormen av yttre påverkan. Faktum är att det är just dessa ämnen som min bok kretsar kring.

Min förhoppning är att du som läser mina blogginlägg ska lära känna såväl författaren som människan Angelica mer och mer under resans gång. Framför allt hoppas jag att inläggen ska inspirera dig till att se och ifrågasätta det där som formar just dig.

/Angelica Håkansson

P.S: Jag älskar diskussion, och vill därför avsluta varje inlägg med en fråga till dig som läser. Idag vill jag fråga: Vad skulle få dig att uppleva den där känslan som jag beskrev högst upp i inlägget? Dvs: Vad drömmer du om?

Foto: Daniel Ström

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s