Min kanal

img_20190114_093323_893Sällan känner jag mig så närvarande som när jag stänger av mobilen, sätter mig i ett tyst rum, klickar upp ett tomt dokument på datorn och börjar skriva. Det händer någonting i den stunden som jag inte riktigt kan greppa, men när jag – för några år sedan – försökte beskriva det hela i en krönika lät det så här:

”/…/Tusentals tankar som studsat omkring inuti mig – intrasslade och vilsna – kan jag nu äntligen få greppa tag i och reda ut.

/…/Jag sitter med mitt toviga hår, bland mina toviga tankar, och är så lättad att jag vill gråta. För mitt bland alla de där tankarna, forsandes ut genom ventilerna i bröstet, hittar jag henne igen; Angelica. Hittar mig själv.

/…/Och jag inser hur viktig den här platsen är för mig. Inser att den är mitt ankare i en värld som ständigt förändras. Någonting verkligt och äkta bland allt det som är påhittat. Min kanal mellan världen utanför och världen inuti. Kanalen mellan mina tankar och världen. Kanalen mellan den Angelica som är själen, och den Angelica som formats av samhället.”

Ett av mina löften till mig själv inför 2019 är att – oavsett om det finns tid för det eller inte – unna mig lugna, kravlösa stunder med händerna på tangentbordet.

Jag tänker kalla det för friskvård och det är ju just vad det är, egentligen. Och vem vet; kanske dessa friskvårdsstunder leder fram till en ny bok?

Vilken form av friskvård tänker du unna dig i år?

/Angelica Håkansson – föreläsare, författare och krönikör.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s